De Hesseler Fietsers

Verslagen & Blogs

ATB-tocht en de blog van Jan Zwiers

Het is zaterdag 30 september, een dag voordat onze Zantingh Tweewielers ATB-tocht van start gaat. Ik besluit de route nog even voor te rijden. Aangekomen bij “De Bult” in het Geeser bos hoor ik het geknetter van een bosmaaier. Hoewel ik aanvankelijk niet van plan was de bult te beklimmen doe ik dit toch. Bovenop aangekomen zie ik twee van onze leden druk bezig met het maken van een bochtig parcours op de bult, de tocht moest immers wel voldoende uitdagend zijn. Nou, dat was het. In de afdaling bleef ik maar net op de been, maar ik ben dan ook geen geoefend ATB’er. Naast het parcours op “De Bult” was er elders in de route door andere leden nog een obstakel aangebracht die voor de nodige uitdaging moest zorgen.

Dit tezamen met de prachtige omgeving waarin de tocht werd verreden zorgde voor louter positieve reacties van de massal opgekomen deelnemers na afloop van de tocht. Dank hiervoor dan ook aan al diegenen die hebben bijgedragen aan het slagen van de tocht.  Dank ook aan onderstaande sponsoren, zonder hen is het organiseren van een tocht als deze tegenwoordig niet meer mogelijk.

Henk van Veen

Zantingh Tweewielers Nw. Amsterdam
Boomverzorging Drenthe
Flying Office Oosterhesselen
Doc 54 Herenmode Nw. Amsterdam
PLUS Hebels Nw. Amsterdam

Rondom Gees en het beste appelgebak! 

Vandaag weer op de ATB. Na de ‘Veldslag om Norg’ (100 km ATB) en ‘Jumbo op de pedalen’ (105 km Wielrennen, met in de week ervoor 119 km training), een mooie route rondom Gees. 

Met Erik Zwiers en Arjen van der Werf als gidsen (ook voor hen even wennen) ging het loos. De mannen hadden er kennelijk zin in. Drie weken niet fietsen maakte dat het af en toe ‘harken’ was. An het elastiek, in wielertermen. Zeker na de bochten. En dat waren er nogal wat, want in de Mepperdennen fiets je amper 50 meter rechtuit! Veel onverhard en dan is het vooruitzicht op het lekkerste appelgebak van Drenthe en omstreken halverwege een prettig doel. In Nieuw-Balinge is het te koop in Café Bi-j Oons! Zonder krenten en rozijnen en met slagroom. Het ging er in als ‘zoete koek’. Arjen bedankt! Weer op de fiets was het even bijten. Toch best fris, maar de heren voerden het tempo weer op. Het joeg ons in het zweet. De hartslag omhoog. Zeker toen we bij Zwinderen het schouwpad opdraaiden, zeg maar, achter de ‘boerderij van Lanting’ langs. Ik kwam op 176 bpm, niet slecht voor een 57-jarige denk ik nu. Maar op dat moment ????, schouwpaden is niet mijn ding. Het gaat in mijn hoofd zitten. Dat fietsen langs zo’n slootrand is pittig. Ik wijt het aan de kilo’s, het verkeerde verzet, te weinig getraind en waarom doe ik dit? Er komt van alles voorbij in mijn hoofd. De 118 uur op de fiets, 78.526 calorieën verbrand in de afgelopen 11 maanden brachten me niet op een hoog schouwpadweerstandsniveau! Maar éénmaal weer de bocht om en het bos in was het snel vergeten. Toch bijzonder tevreden, geen kramp, geen hongerklop en geen zadelpijn. En nog een persoonlijk record ook ???? (Strava houdt ook alles in de gaten). Daarnaast een omgeving waar je blij van wordt en een voorrecht om zo dicht bij te hebben. Zeker voor ons als ATB-ers. 

De herfstkleuren worden al een beetje zichtbaar en met een zonnetje erop is het donders mooi rondom Gees. Ook voor wandelaars een aanrader! 

Jan Zwiers