De Hesseler Fietsers

Verslagen & Blogs

Blog Jan Zwiers 5-3-2024

Wij blieft gangs!

Het regenjasje hadden we al vanaf de start nodig. Met een graad of 7 was het niet heel aangenaam. Best veel wind, maar wind is emotie. De emotie zat vandaag in het zuiden met kracht 3. We reden in de regen, met emotie tegen, via Coevorden langs het Alte Picardkanaal richting Emlicheim.
De hoop op een zonnetje hadden we niet. Dus ook geen teleurstelling. Via Laar en een stukje langs de Vecht reden we bij de gemeentegrens met Hardenberg Nederland weer in. We stampten nog best wel stevig door. Vermoedelijk hielden we dat vol, omdat de Mommeriete in Gramsbergen opnieuw onze pauzeplek was. We namen plaats aan dezelfde tafel als vorige week. Vier koffie en drie appelgebak met slagroom. Een beetje opdrogen zat er helaas niet in. De kachel brandde weliswaar prima, maar ondanks regenkleding waren we doorweekt.
We namen nog een bakkie en bestudeerden onderwijl de kaart met borrelhapjes. Maar, maar we rechtten de rug en konden de verleiding van de hapjes weerstaan. 😉😂
Dat vervulde ons met trots!
Vervolgens trotseerden we opnieuw de elementen. Regen en emotie. Even doorbijten, maar met een mooie snelheid reden we noordwaarts.
Schotse training, goed voor onze trip in mei, die inmiddels is geregeld. Ook daar kunnen de elementen behoorlijk van invloed zijn.
Het is dus nodig om kilometers te maken, in de regen te fietsen en af te zien.
Wij blieft gangs.

Fijne zondag!
Jan Zwiers