De Hesseler Fietsers

Verslagen & Blogs

Blog Jan Ziers: De gang d’r niet echt in! Vrog an de koffie…

De gang d’r niet echt in! Vrog an de koffie…

Het was al aardig opgewarmd toen we vanochtend rond 9.00 uur op de ATB stapten. Erik Zwiers, Mark Duursma en ik. We spraken af om niet te ‘woest’ te koersen en vooral te denken aan een goed koffieadres. 

De route die we kozen was niet de meest éénvoudige en nieuw bovendien. Het maken van foto’s kostte ook iets meer tijd en we stopten iets vaker. 

Erik en Mark constateerden dat we de gang er niet echt in kregen. 

Toch sijpelde het zweet al snel uit onze bandana’s (stukje textiel voor op je hoofd). We na Witteveen parallel aan de N381 door een singel en langs sloten. Het hoge gras raakte af en toe verstrikt in de trapper en de tandwielen. Uiteindelijk eindigde dit deel van de route met een klauterpartij door een sloot en over een hek. Ook daar krijg je de gang er niet mee in. Nadat we het gras tussen de tandwielen weggepulkt hadden, reden we via Orvelte naar Westerbork. Het was nog maar 10.15 uur toen we op het terras bij de Westerburcht ploften. Ook tot dan weinig gang. 

Ondanks tijdstip was de koffie welkom. Dan hebben we de koffie in ieder geval maar gehad. Vrog an de koffie dus! 

We waren overigens echt wel ‘publiekstrekker’, want het terras kwam snel daarna in de ‘warme belangstelling van nog meer passanten’. 

Na de versnaperingen probeerden we opnieuw wat gang te maken. Dat lukte aardig. 

Via Terhorsterzand (waar we ergens een routepaaltje misten en door het bos dwaalden richting de weg Spier-Beilen) kwamen we in Beilen terecht. 

Het tempo kwam er nu wel in. Niet omdat we de soepele tred te pakken hadden, maar omdat we ons wat hadden verkeken op de tijd. 

De gang bleef er nog even in. Net achter Kamp Westerbork werden we verrast door een opgeheven fietsroute. Vanwege de tijdsdruk was omrijden geen optie. Dus de gang d’r weer oet. 

Thuis aangekomen snel douchen! Daarna naar Stadion FC Emmen voor het afscheid van Dick Lukkien. Wat waren dit 7 geweldige jaren, waarin FC Emmen er in het betaalde voetbal echt bij is gaan horen. Zowel qua voetbalopvatting als qua supporters. 

Na de première van een mooie documentaire over Dick in zijn Emmense tijd, kwam het slotakkoord. De eerste steen in een Walk of Fame was een feit. 

Bedankt Dick. Dank Pim Siegers voor de foto! 

O ja en bedankt Erik en Mark voor het gangmaken en soms even niet! 

Fijne zondag!