De Hesseler Fietsers

Verslagen & Blogs

Hesseler Fietsers in de Sportblazer 11 april 2024

Voorwoord

We hebben er even op moeten wachten maar onlangs is ons nieuwe wieler-outfit dan toch afgeleverd. Het is altijd spannend zo’n nieuwe outfit. “Ziet het er wel net zo leuk uit als op de plaatjes van het ontwerp?”  Een vraag die je toch bezig houdt. Welnu, het resultaat mag er zijn, heel anders als ons vorige tenue maar wel meer eigentijds en verfrissend. Van onze leden en sponsoren hebben we dan ook alleen maar positieve reacties gekregen. Voor de herkenbaarheid zal het wel even wennen zijn. Gelukkig hebben we dankzij de bijdrage van onze sponsoren de leden van een nieuwe outfit kunnen voorzien. Met de herkenbaarheid komt het daarom ook wel goed. 

In de vorige Sportblazer kondigden we al aan dat we vanaf woensdag 3 april  elke woensdagavond onder leiding van Joost Dirkson een intervaltraining (HIIT) zullen organiseren. De belangstelling voor de 1e trainingsavond was groot, 10 mensen hadden aangegeven deel te willen nemen. Helaas moest deze eerste training door de slechte weersomstandigheden afgelast worden. Bij de herkansing op 10 maart waren de weersomstandigheden perfect. Ook nu een mooi aantal deelnemers die zich in het zweet gewerkt hebben. Louter positieve reacties. Heb je ook zin om eens mee te trainen meld dit dan bij Joost (joostdirkson@gmail.com)

Henk van Veen

Uitdagingen! Ander ‘image’ door nieuw tenue!

Wat een prachtige dag om op de ATB een rondje te maken. De wind straf vanuit het Zuidwesten. Maar we waren met z’n zessen en dan kun je doorwisselen.

De Hesseler Fietsers hebben sinds gister een nieuw tenue. Helaas kon de meerderheid van ons deze prachtige nieuwe outfit nog niet dragen. Volgens de instructie van de voorzitter van onze club, moet het eerst op 30 graden gewassen worden. Ik hoop dat het nog wat oprekt, want maat 6 (wat prima zat) is nu maat 7 en nog zitten het shirt met korte mouw vrij krap.

Voor de herkenbaarheid onderweg zal het ook wennen zijn. Niet dat we onderweg hordes mensen treffen die naar ons zwaaien en ons aanmoedigen. De nieuwe stijl zal even moeten landen bij fietsvrienden en andere bekenden die we met regelmaat treffen en tegenkomen. Of die we achterop komen, want dat lukt soms ook. Uiteraard zijn we er blij mee.

Onze route richting ATB-Route Ruinen was pittig en de route zelf was nog niet geheel afgedroogd.

We hadden de koffiestop bij Boszicht in Echten. Prima te doen. We vervolgden onze ronde richting het ATB-parcours #Zuidwolde. Ergens in het wat technische deel klonk van onze ‘koploper’ Arjen van der Werf een waarschuwing. Naar later bleek, net te laat. Heuvel op een boomwortel van een traptrede hoog. Dat was net te gortig voor Erik Zwiers. Door verlies aan snelheid was ook Michel Lanjouw de pineut. Gezamenlijk rolden ze linksom in het blad en de struiken. Daar bleven ze lachend enkele seconden liggen.

Ook dit parcours had zijn uitdagingen, vooral vanwege het water op de route.

Maar met goede techniek en voldoende snelheid stuurden we professioneel en behendig als altijd, door en langs de hindernissen. Nu zonder valpartijen.

Ondanks het geweldig mooie weer, toch onder de moddersputters. Tot slot nog een eindsprint tussen Möpp’n en Aald’n met een top van 52,3 km/uur. En na 81 km en flink zweten is een douche zonder meer aan te bevelen.

Jan Zwiers