De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Verslag ATB-tocht in de Sportblazer

De Hesseler Fietsers

Het is vrijdagmiddag 7 oktober. Ik besluit nog even de 50 kilometer ATB-route te fietsen van de Zantingh Tweewielers ATB-tocht die we organiseren op zondag 9 oktober. Op het 600 meter lange schouwpad bij Zwinderen komt mij een maaimachine tegemoet met hierop ons bestuurslid Ranal Kregel die bezig is het pad beter berijdbaar te maken. De voorbereidingen voor het uitzetten van de routes zijn begonnen!

Zaterdagmorgen 8 oktober. Langs de Holtweg bij Zwinderen zijn een aantal leden bezig een obstakel in de route aan te leggen met behulp van een platte wagen en een groot aantal pallets. ’s-Middags verzamelen zich achter de garage van Gert Hammink diverse leden op de ATB. Even later vertrekken ze in 2-tallen met een tooi van wapperende oranje linten om hun middel om hiermee de beide routes uit te gaan zetten. In het Geeserbos, bij de heuvel op de voormalige speelweide, klinkt het geknetter van bosmaaiers. Op de heuvel wordt een technisch parcours uitgezet maar dit moet nog wel eerst berijdbaar worden gemaakt door leden van onze ATB commissie. Als het parcours er ligt wordt getest of het niet al te technisch is. Het blijkt dat het nogal wat moeite kost om deze hindernis te nemen met valpartijen tot gevolg. Besloten wordt dan ook het parcours hier en daar iets aan te passen waarna twee ATB’ers vele rondjes op het parcours rijden om hierin sporen aan te brengen (Gelukkig hadden ze een    E-ATBike).

Zondagmorgen 9 oktober. De weersvoorspellingen komen uit: Veel zon en weinig wind. Het lijkt dus een prachtige dag te worden met hopelijk veel deelnemers. Op het terrein van VIOS(O) is onze sponsor Jan Zantingh al vroeg bezig om zijn stand in te richten. Gezamenlijk richten we de inschrijftafel in en plaatsen we de door een sponsor ter beschikking gestelde finishboog en hangen we de spandoeken van onze sponsoren op hun plek. Rond 8 uur verschijnt een groot aantal van onze leden ter plekke. De routecontroleurs vertrekken om te kijken of alle linten langs de route er nog hangen. Er ontstaat lichte paniek als blijkt dat een klein deel van de route niet goed is uitgezet. Gelukkig kan dit snel worden opgelost en daalt mijn bloeddruk weer. Al vroeg arriveren ook de eerste deelnemers aan de tocht. Parkeerwachten, oversteekhulpen en de bemanning van de pauzeplek nemen hun plaatsen in. We zijn er klaar voor!

Bij de inschrijftafel is het een drukte van belang als tussen 9 en 10 uur de meeste deelnemers zich melden. Rond half 11 keert de rust terug en blijkt het deelnemersaantal rond de 150 te zijn uitgekomen. Inmiddels waait de geur van gebakken hamburgers over het terrein van VIOS(O). Dit ontgaat de terugkerende deelnemers niet en velen van hen laten zich de broodjes hamburger dan ook goed smaken.

Aan het eind van de dag kijken we terug op een geslaagde tocht. Van de deelnemers krijgen we te horen dat ze de routes prachtig vonden. Ook de in de route opgenomen obstakels en hindernissen worden zeer gewaardeerd. Een mooi compliment voor onze ATB-commissie.

Voor het organiseren van deze ATB-tocht moesten we een beroep doen op de inzet van veel van onze leden. Zonder morren is hier gehoor aan gegeven en hiermee prijzen we ons gelukkig. Gezamenlijk hebben we zo kunnen zorgen voor sportief plezier voor de deelnemers en een mooi resultaat voor onze clubkas.

Zonder de hulp van onze leden en de bijdragen van onze sponsoren is het organiseren van een evenement niet mogelijk. Ik wil daarom iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het slagen van de Zantingh Tweewielers ATB-tocht heel erg bedanken.

Henk van Veen

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD