De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Uitslag Km-Bokaal, Blog van Jan Zwiers en HF in de Sportblazer

De Hesseler Fietsers

Voorwoord

Alweer de laatste Sportblazer van dit jaar, een jaar dat voorbij is gevlogen. Terugkijkend op 2022 constateer ik dat, na een paar jaar waarin we beperkt waren in onze activiteiten vanwege Corona, we dit jaar onze geliefde wielersport weer volop in clubverband hebben kunnen beoefenen. De opkomst van onze leden bij de wekelijkse tochten was groot en hieruit leid ik af dat velen het samen fietsen gemist hebben. Iets wat ook voor andere sportverenigingen zullen herkennen. In clubverband samen bezig zijn met je favoriete sport kent naast het sportieve, duidelijk ook een sociaal aspect waaraan veel waarde gehecht wordt.  Als vereniging zijn we blij hier een bijdrage aan te hebben kunnen leveren. Ook in 2023 gaan we hier graag mee door.

Op het moment van dit schrijven zitten we midden in een vorstperiode. Er kan weer op natuurijs worden geschaatst en hier maken de schaatsliefhebbers natuurlijk volop gebruik van. Voor een aantal van onze leden staat het fietsen daardoor even op het tweede plan. Heel begrijpelijk, zo vaak kan er immers niet meer op natuurijs geschaatst worden en wie weet komt de tocht der tochten nog in beeld. Met het einde van het jaar in zicht wens ik namens De Hesseler Fietsers iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2023 toe.

Henk van Veen

Blog Jan Zwiers

Snotglad en snot veur de ogen!

Risicovol fietsweer! Bij vertrek uit Aalden was het al te merken. De klinkers en de asfaltpaden buiten de strooiroutes waren Snotglad. Met enige voorzichtigheid deur de bocht. Ondanks dat de voeten even uit de klikkers om het wegslippen op te vangen. We fietsen door het Geserbos, Nieuw-Balinge en onverhard richting Siberië. Daar sloeg het noodlot enigszins toe. Een snotgladde bocht in de asfaltweg zorgde voor een valpartij! Jos was de pineut. Een flinke schaafwond onder de fietsbroek, waarbij het bloed op het witte deel door de broek heen trok. ‘Rosbief’ noemen we dat als fietsers. Jos herstelde zich fysiek en mentaal vrij snel en kon gewoon weer mee met de groep. De klinkerweg langs de Boerveenseplassen was helemaal snotglad. Alleen fietsen door de berm was nog een optie. Tussen Pesse en Gijsselte pakten we de ATB-route op. Prima te doen en fantastisch mooie singletracks (smalle paden in de route), soms met heerlijke kombochten waar je lekker hard doorheen kunt. Met een hartslag van ruim 170 ook bij mij het snot voor de ogen. Respect voor Mark Duursma, die geruime tijd wat minder gefietst heeft. Maar ‘t is een bieter en met snot voor de ogen en ‘dikke bien’n’ haakte hij gewoon aan. Na een groot deel van de route, bogen we af naar het centrum van Ruinen voor de koffie. Uiteraard met wat erbij. Het verschil was groot, tussen appelgebak met slagroom en een plakje kruidkoek. Het smaakte prima overigens. We namen nog even de Sinterklaasuitzending van De Oranjewinter door. Conclusie: past bij ons en bij kantinecabaret. De gladheid was inmiddels afgenomen. Over het Dwingelerveld fietsten we terug richting Aalden/Hessel’n. Bij Mark verdwenen logischerwijs de krachten. Zelfs het opwekken van snot kostte nog teveel energie. We wensten hem ‘bankzaken’ toe voor de middag. In waterkoude omstandigheden toch 83 km. Wij van WC-eend zijn tevreden over onszelf.

Jan Zwiers

Uitslagen kilometerbokaal 2022

Vrijdag 16 december hielden we onze jaarlijkse clubavond, een avond die traditioneel in het teken staat van de uitreiking van de kilometerbokaal. Voorafgaand hieraan werd er een pubquiz georganiseerd waarmee de kennis van de wielersport kon worden getest. Het bleek nog niet mee te vallen om de vragen juist te beantwoorden.  Mogelijk dat de spanning rondom de klassering voor de kilometerbokaal sommigen hierbij parten heeft gespeeld. Na afloop van de pubquiz was dan eindelijk het moment aangebroken waarnaar iedereen in spanning had uitgekeken, het uitreiken van de kilometerbokaal. Sinds een aantal jaren wordt deze uitgereikt in verschillende (leeftijds) categoriën. Bij de categorie ATB was Jaap Naber na vorig jaar ook dit jaar de winnaar met liefst 6009 verreden kilometers. Ook bij de “jonkies” (categorie t/m 65 jaar) dezelfde winnaar als vorig jaar, Roelof Jeuring met 12446 kilometer weggetrapt asfalt. In de categorie 66 t/m 70 jaar was Okko Dekker met 18065 kilometer de winnaar en hiermee, evenals in de afgelopen jaren, de algeheel clubkampioen van 2022. Bij de “oldies” (categorie 70+) stootte Jaap Postma de winnaar van vorig jaar, Berend Zwiers, van de troon met 13103 verreden kilometers. In totaal werd door onze leden het afgelopen fietsseizoen 233.115 kilometer gefietst (bijna 5,8  keer de wereld rond!!!!)  Bij dit getal moet er bovendien rekening mee worden gehouden dat niet alle leden hun verreden kilometers hebben laten registreren. Het werkelijk aantal ligt dus nog hoger. Hieronder alle uitslagen op een rij.

1.      Okko Dekker18065
2.      Jaap Postma13103
3.      Roelof Jeuring12446
4.      Berend Zwiers12137
5.      Rinze Lenstra11115
6.      Rini Meppelink10919
7.      Jannes Heinhuis10555
8.      Jan Veldkamp10093
9.      Lammert Jutstra10061
10.   Harm Pot9765
11.   Ike Hylkema8302
12.   Gert Hammink8177
13.   Henk van Veen8020
14.   Rudy Hilbrands7609
15.   Hendrik de Jonge7284
16.   Hans Hornstra7180
17.   Roelof Smit6411
18.   Jaap Naber6009
19.   Geert Engberts5504
20.   Homme Prins5315
21.   Siebrand Hofman5044
22.   Bert Stadman4877
23.   Geert de Jonge4597
24.   Ed Sterke4575
25.   Joop den Ouden4300
26.   Ide Jutstra3925
27.   Erik Zwiers3344
28.   Erik Holties2732
29.   Freek Scheffer2670
30.   Klaas Kingma2652
31.   Wim v. Nieuwenhuizen2237
32.   Rinus Hilbrands2219
33.   Jacob Schepers1873
34.   Erik Morsink307

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD