De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Sportblazer februari 2023

De Hesseler Fietsers

Voorwoord

We zijn alweer een aantal weken op weg in het nieuwe jaar. Veel winterweer hebben we niet gehad maar gelukkig zijn de schaatsliefhebbers toch nog aan hun trekken gekomen na een korte vorstperiode in januari. Het voorjaar staat inmiddels voor de deur en dat is goed te merken aan de vogels die al volop hun gezang laten horen. Voor ons als fietsers begint het nu ook weer te kriebelen. Natuurlijk zijn we gedurende de winter, goed ingepakt, gewoon blijven fietsen maar we zien ernaar uit om weer in ons zomertenue de weg op te gaan. Met maart in het verschiet staat de eerste toertocht voor de racefieters alweer op het programma. Traditioneel is dit De Koude Spierentocht van WSV Emmen op zaterdag 4 maart. Hierbij kunnen we testen hoe we conditioneel de winter uit zijn gekomen. De naam van de tocht laat weinig te raden over. Vaak wordt de tocht verreden onder koude, natte omstandigheden. Hopelijk is dit jaar daarop een uitzondering.

Slecht nieuws is er op het ATB-front. Volgens sommige bronnen zouden ATB’ers de rust in Natura 2000 gebieden teveel verstoren. Er gaan daarom geluiden op het ATB’en in deze gebieden aan banden te leggen. Dit zal grote gevolgen hebben omdat veel ATB-routes juist door deze gebieden leiden. Naast de beperkingen die Staatsbosbeheer nu al oplegt zou dit een tweede streep door de rekening van ATB-liefhebbers zijn. Niet goed voor een provincie die zich als fietsprovincie wil profileren.

Goed nieuws is er ook te melden. Binnenkort wordt namelijk onze geheel vernieuwde website gelanceerd. De oude site was sterk verouderd en bovendien niet mooi te raadplegen op de mobiele telefoon. Hier komt dus snel verandering in met dank aan de bijdrage die we hebben ontvangen via RaboClubsupport. De site is te raadplegen via www.hesselerfietsers.nl

Nog meer goed nieuws. Met ingang van dit jaar zijn Hans van Tellingen en Harry Haan lid geworden van onze vereniging. Wij heten ze dan ook hier van harte welkom en wensen hen veel fietsplezier toe bij onze vereniging.

Henk van Veen

Blog Jan Zwiers

We hebben weer vreselijk uitgestoten! 

Met maar liefst 9 man op pad vanochtend. Bij ons startpunt in Oosterhesselen (Café Deen) werden eerst alle excuses uitgewisseld waarom er de afgelopen 8 weken maar weinig gefietst is. Tja, en de kilo’s waaien er niet vanzelf af en het was ook niet allemaal vocht wat we vasthouden. 

We vermoeden dat de uitstoot (van wat dan ook maar) door onze inspanningen fors is geweest. Even speculeerde een enkeling of het wel verantwoord was om met deze stevige uitstoot in de natuur te vertoeven. Er kwam geen discussie opgang. 

De natura 2000 gebieden hebben we maar wat gemeden. Verder groetten we voor de pauze iedere wandelaar op de aangelegde ATB route (met aangelijnde of loslopende hond) uiterst vriendelijk en correct. 

Omdat je energie ook op kan raken moest er halverwege in Exloo nieuwe brandstof in. Voor de meesten koffie met appelgebak. 

Vervolgens rosten we na de pauze nog even het bos door, joegen nog een aantal mensen de stuipen op het lijf, sneden een jong stel met kinderwagen, snoven over smalle wandelroutes en schreeuwden luid ‘an de kaant’. Alle credits van een vriendelijk imago gooiden we weer te grabbel. Ja, ja, wij zijn echte ATB-ers, die niets met de Drentse natuur en natuurbezoekers hebben en de boel graag vernaggelen. MAAR NIET HEUS!!

We zijn trots op onze fietsprovincie en zijn er maar wat zuinig op. 

We ‘stoten’ alleen vriendelijke woorden uit en realiseren ons dat we te gast zijn. 

Het was weer fun! De kantinehumor vierde hoogtij. Ontspannen tijdens onze inspanning. Heerlijk in Drenthe. 

Voorjaarstocht

Op zaterdag 18 maart organiseren we onze voorjaarstocht voor racefietsers. Dit jaar een tocht van 53 kilometer met een pauzeplek bij Eijg@Weijs in Wijster. Via de VAM-berg in Wijster keren de deelnemers hierna weer terug in Oosterhesselen. Deze tocht is ook goed te doen voor “gewone” fietsers. Daarnaast een tocht van 117 kilometer voor de meer geoefende fietser. Deze tocht voert je via de VAM-berg naar de pauzeplek bij restaurant De Lange in Diever. Na de pauze gaat het via Wittelte en Ruinen weer richting Oosterhesselen. Beide routes zijn geheel bepijld.Vertrokken kan worden bij café Deen tussen 9 en 11 uur. De kosten voor deelname zijn   € 6,00. NTFU-leden betalen € 4,00. Online inschrijven is mogelijk via onze website.

Lid worden?

De gemiddelde leeftijd bij de Hesseler Fietsers ligt inmiddels ruim boven de 60 jaar. We zijn dan ook op zoek naar verjonging zodat we ook voor de wat langere termijn fietsplezier voor onze leden kunnen waarborgen. Meld je daarom aan als lid van onze vereniging. Fietsen in verenigingsverband heeft namelijk nogal wat voordelen. Bij het lidmaatschap is immers inbegrepen:

 • Registratie bij Fietssport
 • 6 keer per jaar het tijdschrift ‘Fietssport Magazine’
 • mogelijkheid om scanpas af te drukken waarmee je met Scan&Go in kunt schrijven voor een toertocht van de NTFU
 • korting op club-fietskleding
 • tochten van onze vereniging zijn gratis

Lidmaatschap betekent dat je eveneens lid wordt van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de overkoepelende organisatie voor toerfietsverenigingen. Via de NTFU ben je tijdens het toerfietsen verzekerd (W.A.) voor schade aan andermans materiaal. Tevens ben je voor € 1000,- verzekerd voor schade aan je eigen materiaal. Om de kosten hoef je het niet te laten, deze bedragen € 50 per jaar + eenmalig € 3,50 administratiekosten. Aanmelden als lid kan via onze website www.hesselerfietsers.nl  Kom geheel vrijblijvend eens kennis maken met onze vereniging en fiets mee. De dagen waarop gefietst wordt staan op onze website.

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD