De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Hesseler Fietsers in de Sportblazer

De Hesseler Fietsers

WhatsApp is niet meer weg te denken, zo ook bij onze club. Zomaar een voorbeeld van wekelijkse communicatie hiermee:

HdeJ: Wordt er nog gefietst vanmiddag?

JH: Ik denk het wel.

RL: Vanmiddag niet. Ga weer fietsen als de vooruitzichten beter zijn.

JH: Blijft vanmiddag droog.

RL: Is te hopen voor degenen die gaan fietsen.

RS: Jannes Pelleboer het regent hier stevig op, ik ga niet mee.

HdeJ: Ik ga ook niet.

JV: Weer thuis met de Grieze Fietsers. Naar Slagharen geweest. Flinke tegenwind maar weinig regen. Alleen wat natte vlagen.

Deze gesprekken via WhatsApp geven een beeld van hoe graag onze leden op pad gaan om te fietsen. Helaas zit het weer de laatste weken behoorlijk tegen waardoor nogal tochtjes niet door zijn gegaan. Eén van onze leden neemt sinds kort op de donderdag vrij om mee te kunnen fietsen. Nu regent het steevast op de donderdag. Zijn “fietsvrienden” hebben hem daarom geadviseerd maar gewoon weer aan het werk te gaan op de donderdag -;

Op 31 maart hielden we onze jaarlijkse ledenvergadering. Een behoorlijk aantal van onze leden had de moeite genomen deze vergadering bij te wonen. In deze vergadering namen we afscheid van bestuurslid Roelof Jeuring. Roelof maakte 9 jaar deel uit van het bestuur waarvan 8 jaar als secretaris. Hij was een drijvende kracht binnen het bestuur. Met een kadobon en wat lekkers voor zijn vrouw werd Roelof bedankt voor zijn verdiensten voor de vereniging.

Als opvolger van Roelof in het werd Pieter van Dijk uit Sleen benoemd. Pieter fietst al een paar jaar bij onze vereniging en is een echte fietsfanaat. Wij zijn dan ook blij met zijn benoeming en heten hem van harte welkom als bestuurslid van de Hesseler Fietsers.

Henk van Veen

Fietsen op de woensdagavond

Op onze ledenvergadering kwam ook het onderwerp “vergrijzing” aan de orde. De gemiddelde leeftijd van onze leden neemt al jaren toe door te weinig aanwas van jongeren. De oudere leden hebben overdag de mogelijkheid om te fietsen. Hierdoor zijn de wekelijkse trainingsavonden, zoals we die in het verleden kenden, komen te vervallen. Dit met als gevolg dat jongeren en werkenden geen mogelijkheid meer hebben om door de week in clubverband te fietsen. Dit alles baart zorgen voor de toekomst. We willen daarom proberen de trainingsavonden nieuw leven in te blazen, te beginnen op de woensdagavond.

De eerste trainingsavond zal plaatsvinden op 3 mei, vertrek om 19.00 uur bij Deen.

Nog geen lid van onze club? Geen probleem. Met name mensen die (nog) geen lid zijn van onze vereniging nodigen we uit om deel te nemen aan deze trainingsavonden. Op deze avonden zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met elkaar zodat iedereen voldoende aan zijn trekken kan komen.

Nadere informatie kan worden ingewonnen bij Henk van Veen     (06-53294078).

Vieze wind en deurtrapp’n! 

Vanochtend was de kledingkeuze lastig. Met 2 graden en een zonnetje leek het ’vriendelijk’ weer. Gert had aardig wat laagjes over elkaar aangetrokken. 

Na een kilometer of 15 was hij ‘in de brui’. Er moest wat uit. 

We pakten daarna een klein deel ATB route door het Valtherbos. 

Wind is emotie. Dat schreef ik al vaker. Maar vandaag was er veel emotie. Emotie uit het Noordoosten. Er werd wat gemopperd toen we ook nog (beetje plagend) bij Valthe richting Valthermond vol tegen ’de emotie’ in fietsten. 

Het laatste deel tegen de wind in! Al stoempend op de pedalen herinnerde ik mij een uitspraak van een oud-keeper van Voetbalclub Vios uit Oosterhesselen. Tegen het einde van een wedstrijd riep hij regelmatig tegen de teammaten: ‘kom op jongs, nog eem’n met de bek op’t stuur’. Hoe dat precies tijdens zo’n wedstrijd moest? Geen idee. 

En wanneer je dan even uitpufte met de handen op je knieën, riep een fanatieke back: ‘t is hier gien bushalte’. 

Dat spookte door mijn hoofd, ook nog toen we met wind in de rug en ruim 47 km/uur richting de koffie joegen. 

Na de koffie pakten we nog een deel ATB route Exloo. Glibberig en opletten dus. Langs Polshoogte en Kibbelveen terug naar Hessel’n en Aalden. 

Knap werk van ons 7-tal, ondanks wat gemopperd over modder en ’emotie’. 

Wind is emotie, vieze wind is veel emotie. 

Jan Zwiers

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD