De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Hesseler Fietsers in de sportblazer 28-9-2023

De Hesseler Fietsers

Drenthe kan terugkijken op een perfect georganiseerd EK wielrennen. Vijf dagen lang was Drenthe het middelpunt van fiets minnend Nederland. Mooie wedstrijden hebben we kunnen zien met in de persoon van Fleur Moors en Mischa Bredewold ook nog eens twee Nederlandse winnaressen. Dagelijks stonden er duizenden supporters langs de routes. Bewoners van de aanliggende dorpen hebben zich uitgesloofd om hun dorp te promoten. Allerlei activiteiten werden georganiseerd en prachtige versieringen waren er langs de routes te zien. Drenthe op zijn best!

Onze provincie heeft zich nadrukkelijk neergezet als Fietsprovincie nummer één.  Dankzij de vernieuwde VAM-berg zullen de komende jaren ongetwijfeld vaker grote wielerwedstrijden worden verreden in Drenthe. Wie weet ooit nog eens een WK wielrennen.

Als Hesseler Fietsers hebben we onlangs een bijdrage mogen leveren aan de organisatie van de Lucas Zwaantocht. Er waren lovende reacties van deelnemers voor de mooie routes en de wijze waarop deze waren uitgezet. Dank hiervoor dan ook aan onze leden die hieraan hebben bijgedragen.

Op zondag 1 oktober organiseren we de Zantingh Tweewielers ATB-tocht. Dit jaar met als vertreklocatie De Hesseler Hof. Vanaf 9 uur kan hier worden gestart voor aantrekkelijke en uitdagende routes van 30 en 50 kilometer. Hopelijk zien we hier ook veel Hesselers aan de start.

Henk van Veen

Blog Jan Zwiers

Op de pedalen!

Vandaag een toertocht van 105 km vooruitlopend op het EK Wielrennen komende week. Start en finish op #colduvam. Voor het eerst over het prachtige nieuwe gedeelte dat nu maakt dat het dak van Drenthe 63 meter hoog ligt. Wel oppassen vandaag, want een natte afdaling is best link. De noeste trainingsarbeid van vorige week wierp gelukkig wel zijn vruchten af. Met dank aan Roelof Bisschop en zijn fietsmaten konden we het kopwerk delen.

We forceerden niet en ons tempo was prettig voor iedereen in de groep. Af en toe werden we ingehaald door andere renners, waarbij ik soms dacht zeker te weten dat ze met ondersteuning fietsten 😜! De regen maakte het glibberig en vooral in de bochten was het oppassen. Roelof reed ergens na Kerkenveld lek. In onze ijver vergaten we de buitenband goed te checken op glas of andere scherpe zaken.

We kwamen van de regen in de drup, want na de bandenwissel, kreeg Roelof kort daarop weer ‘eine platte’. Dit keer waren we met z’n vijven slim genoeg. Het resultaat, een kleine spijker die verwijderd moest worden. Op Elim, bij de kantine van de korfbalclub, kon er noch wat extra lucht in gepompt worden. Op noar Coever’n! Nog twee forse buien die voor wat afkoeling zorgden 🙃😓. Via Daol’n, Wachtum, Hessel’n hen Sweel. Vanaf dat moment was het droog. Er werd al gespeculeerd dat we niet aan de 100km zouden komen.

Maar de organisatie deelde een forse mentale dreun uit, door de route bij Drijber rechtdoor te laten gaan richting Stuifzand.

Daarop volgde voor sommigen nog een tik, toen we niet 1 maar 2 beklimmingen Col du Vam hadden.

De benen waren goed. Goed genoeg om fietsend boven te komen.

Daarna kregen we de mogelijkheid om bij de finish onze calorieën razendsnel weer aan te vullen met allerhande eten en drinken. Ook bier, voor de echten! De Sweeler hadden dat al ontdekt zag ik (Arnold Nijenbanning).

Op de pedalen, het ging prima. Omdat mijn fietsie al 4 jaar niet in beweging was geweest en er geen pedalen meer op zaten, deze onmisbare onderdelen toch maar weer aangeschaft.

En, daar heb ik geen spijt van. Leuke tocht en goeie sfeer. Heerlijk dat fietsen in Provincie Drenthe. Prachtig die Col du Vam, met al haar voor- en nadelen!

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD