De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Hesseler Fietsers in de Sportblazer

De Hesseler Fietsers

Na een nat, winderig en koud voorjaar is de zomer nu volop aangebroken in ons land. Met temperaturen tot rond de 30 graden en na een langdurige periode zonder regen is het op veel plaatsen erg droog geworden. Boeren zijn dag en nacht in de weer met beregeningsinstallaties om hun gewassen aan de gang te houden. Geen pretje met dit warme weer.

Onder deze warme omstandigheden werd op zaterdag 23 juni vanaf café Deen ook weer Fietsen tegen Kanker georganiseerd. Een jaarlijks terugkerende sponsor fietstocht waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het KWF. Als Hesseler Fietsers leveren we hieraan onder andere een bijdrage met het maken van de verschillende routes. Dit jaar voor de recreatieve fietsers een route van 30 kilometer rondom ons mooie dorp. Voor de fietsers op de dunne banden kon worden gekozen uit twee routes. Een tocht van 85 kilometer die de deelnemers via Nieuw-Balinge, Drijber en Spier naar het keerpunt bij Dwingeloo leidde. Voor de echte bikkels was er een route van 150 kilometer gemaakt. Deze route kende dezelfde aanloop als de route van 86 kilometer maar voerde de deelnemers vanaf Dwingeloo via Vledder en Boijl naar Appelscha om vervolgens via Smilde, Hooghalen, Westerbork een Aalden terug te keren naar de finishplek bij café Deen.

Als Hesseler Fietsers hebben we de actie Fietsen tegen Kanker ondersteund met een bijdrage uit de clubkas. Daarnaast hebben diverse leden door deelname aan de tocht of door het storten van een sponsorbedrag in belangrijke mate bijgedragen aan het eindresultaat van de actie, te weten een bedrag van ca. € 14.333,40 wat ten goede komt aan het KWF. Een mooi resultaat waarvoor dank aan iedereen die hier, op welke wijze dan ook, een bijdrage aan heeft geleverd.

Met de vakantieperiode in het vooruitzicht gaan we voorlopig even in de pauzestand. Uiteraard zal er nog wel gefietst worden alleen de deelnemeraantallen van de tochtjes zullen de komende tijd ongetwijfeld wat minder zijn.

Eind augustus staat voor onze racefietsers nog wel de jaarlijkse tweedaagse op het programma. Dit jaar gaat de reis naar Noord-Duitsland waar twee routes van circa 100 kilometer zullen worden gereden. In een volgende Sportblazer zullen we hier verslag van doen.

Alle lezers een fijne vakantie gewenst.

Henk van Veen

De gang d’r niet echt in! Vrog an de koffie…

Het was al aardig opgewarmd toen we vanochtend rond 9.00 uur op de ATB stapten. Erik Zwiers, Mark Duursma en ik. We spraken af om niet te ‘woest’ te koersen en vooral te denken aan een goed koffieadres. 

De route die we kozen was niet de meest éénvoudige en nieuw bovendien. Het maken van foto’s kostte ook iets meer tijd en we stopten iets vaker. Erik en Mark constateerden dat we de gang er niet echt in kregen. Toch sijpelde het zweet al snel uit onze bandana’s (stukje textiel voor op je hoofd). We reden na Witteveen parallel aan de N381 door een singel en langs sloten. Het hoge gras raakte af en toe verstrikt in de trapper en de tandwielen. Uiteindelijk eindigde dit deel van de route met een klauterpartij door een sloot en over een hek. Ook daar krijg je de gang er niet mee in.

Nadat we het gras tussen de tandwielen weggepulkt hadden, reden we via Orvelte naar Westerbork. Het was nog maar 10.15 uur toen we op het terras bij de Westerburcht ploften. Ook tot dan weinig gang. 

Ondanks het tijdstip was de koffie welkom. Dan hebben we de koffie in ieder geval maar gehad. Vrog an de koffie dus! We waren overigens echt wel ‘publiekstrekker’, want het terras kwam snel daarna in de ‘warme belangstelling van nog meer passanten’. 

Na de versnaperingen probeerden we opnieuw wat gang te maken. Dat lukte aardig. 

Via Terhorsterzand (waar we ergens een routepaaltje misten en door het bos dwaalden richting de weg Spier-Beilen) kwamen we in Beilen terecht. Het tempo kwam er nu wel in. Niet omdat we de soepele tred te pakken hadden, maar omdat we ons wat hadden verkeken op de tijd. 

De gang bleef er nog even in. Net achter Kamp Westerbork werden we verrast door een opgeheven fietsroute. Vanwege de tijdsdruk was omrijden geen optie. Dus de gang d’r weer oet. 

Thuis aangekomen snel douchen! Daarna naar Stadion FC Emmen voor het afscheid van Dick Lukkien. Wat waren dit 7 geweldige jaren, waarin FC Emmen er in het betaalde voetbal echt bij is gaan horen. Zowel qua voetbalopvatting als qua supporters. 

Na de première van een mooie documentaire over Dick in zijn Emmense tijd, kwam het slotakkoord. De eerste steen in een Walk of Fame was een feit. 

Bedankt Dick.  

O ja en bedankt Erik en Mark voor het gangmaken en soms even niet! 

Jan Zwiers

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD