De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Hesseler Fietsers in de Sportblazer 13 mei 2024

De Hesseler Fietsers

Voorwoord

Eindelijk is er een einde gekomen aan het regenachtige en winderige weer van dit voorjaar. Wind en regen, niet bepaald omstandigheden waar de gemiddelde fietser blij van wordt. Dit heeft dan ook gevolgen voor de kilometers die er verreden zijn door onze leden. Er zal de komende maanden flink gefietst moeten worden om de opgelopen achterstand in te halen.

Mooi nieuws was er voor ons oudste lid Geert Engberts. Hij vierde het 60 jarig huwelijk met zijn Grietje. Burgemeester Renze Bergsma kwam het huwelijkspaar persoonlijk feliciteren en merkte hierbij dat Geert naast een goede fietser ook een begenadigd accordeonspeler is.

Dat fietsen het adrenaline gehalte soms hoog doet oplopen is bekend. Op zondagmorgen tijdens een recreatief ritje verwacht je dit echter niet. Toch maakten we dit onlangs mee. Niets vermoedend reden we op de terugweg van Gramsbergen bij Dalen richting de Burgemeester ten Holteweg. Daar aangekomen bleek dat hier kennelijk de tijdrit Dalen, georganiseerd door WSV De Peddelaars, gaande was. Door de aanwezige verkeersregelaar werden we doorgelaten maar wel verzocht om achter elkaar te gaan rijden om de tijdrijders niet te hinderen. Hier gaven we uiteraard gehoor aan. Even verderop zagen we dat de tijdrijders vanaf de Veenhuizerweg in onze richting kwamen en we besloten daarom rechtdoor te rijden naar de Gluvinksweg. Toch kwamen we even later tot onze verbazing weer op het tijdrit parcours terecht. Weer werden we niet tegengehouden door een aanwezige verkeersregelaar en zo bereikten we de in de Valsteeg opgestelde finishstraat van de tijdrijders. Hier zouden we tot grote woede van een aantal aanwezige ouders de naar de eindstreep spurtende tijdrijders tegemoet rijden. Een gevaarlijke situatie waardoor één van deze ouders meende onze Lambert van de fiets te moeten duwen. Wat als een rustige zondag begon ontaarde in een hoop onbegrip waarbij de adrenaline in het rond “spoot”. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd. De organiserende vereniging is van de situatie op de hoogte gesteld om dit soort situaties in de toekomst te kunnen voorkomen. Helaas hebben we hier geen reactie op ontvangen.

Leden van onze club zijn niet alleen op de Nederlandse wegen te zien. Op het moment van dit schrijven zijn een aantal van onze ATB-leden voor een fiets vierdaagse actief in Schotland. In een volgende Sportblazer een verslag van hun belevenissen daar.

Henk van Veen

Dikke band’n, dikke bien’n!

De winterkleding maar weer ‘veur de dag haald’. Nog geen 3 graden was het vanochtend om 8.45 uur toen we op de fiets stapten.

Bij Deen, onze startplek in Hessel’n, waren we het snel eens. In het bos is het te nat, dus maar tegen de wind in naar het Noorden/Noordoosten.

Eén van ons kwam tot de ontdekking, toen we al een flink aantal kilometers op pad waren, dat in de nieuwe lange fietsbroek geen zeem in het kruis zit. Het voelde best fris bekende hij. Want de korte wielrenbroek zat er niet onder en was vergeten.

We hadden de gang er best aardig in en reden over de mooie Drentse fietspaden via De Kiel, Schoonloo, onder Borger door, langs het Boomkroonpad naar ‘t Nije Hemelriek. Onderweg genietend van het prachtige lente groen dat in de zon nog krachtiger naar voren komt.

Een mooi koffie stop vervolgens aan het water bij ‘t Nije Hemelriek.

Na de koffie ging het ‘van je halem Victor’.

Met dikke band’n stoempen over het asfalt, levert ook dikke bien’n op. Gasselte, Drouwen, Borger, Eesergroen en Schoonoord zagen ons voorbij flitsen. Een mooie training voor onze Schotland trip over een paar weken. Met een snelheid tussen de 30 en 35 km/uur reden we terug naar huis. Elkaar opjagend en de hartslag richting de 175. Jonge goden voelden we ons, althans in de groep.

Eénmaal thuis ‘klaagde’ ik dat de mannen er vandaag veel zin in hadden. Ben benieuwd of mijn fietsmaten dezelfde teksten thuis gebruikt hebben?

Afgestapt voelden de benen nog steeds dik en mijn Garmin gaf aan dat een herstelperiode van 72 uur verstandig is.

Daar ga ik dan nu maar aan beginnen!

Jan Zwiers

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD