De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Hesseler Fietsers in de Sportblazer 1 juli 2024

De Hesseler Fietsers

Voorwoord

En daar is hij alweer, de maandelijkse reminder van Geertje Oldejans voor het inleveren van de kopij voor de laatste Sportblazer die uitkomt voor de zomervakantie. Ik schrik ervan. Is het alweer zolang geleden dat de laatste Sportblazer uitkwam? Dit blijkt dus zo te zijn maar waar moet ik eens iets over schrijven?         Als bestuur zijn we na de onlangs gehouden SPAR Robben Gravelride even in de pauzestand gegaan. Veel van onze leden zijn op vakantie geweest dus het aantal deelnemers bij de wekelijkse ritjes was niet erg groot. Een 2-tal leden trof elkaar toevallig op hun vakantiebestemming in Frankrijk. Beiden hadden hun racefiets meegenomen op vakantie dus was dit een mooie gelegenheid om samen een berg te beklimmen. Leuk toch?

Met de voor de deur staande vakantieperiode blijven we nog een tijdje in de pauzestand staan. Wel vertrekken eind juli onze racefietsers voor hun jaarlijkse 2-daagse naar Markelo. Velen zien hier nu al naar uit.

In de loop van augustus pakken we als bestuur de draad weer op. We werken mee aan de organisatie van de Lucas Zwaantocht die op 18 augustus door de VOEVV wordt georganiseerd. Verder starten we dan met de voorbereidingen voor de ATB-tocht die we in oktober organiseren. Hierover later meer.

Voor nu wens ik alle lezers een fijne vakantie.

Henk van Veen

In memoriam: Albert Meijer

Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat ons oud lid Albert Meijer op 77-jarige leeftijd is overleden. Tot 2004 was Albert penningmeester van onze vereniging. Deze functie heeft hij liefst 25 jaar lang vervuld! Hij deed dit met uiterste zorgvuldigheid en precisie. Wij herinneren ons Albert als een man van weinig woorden maar die, als het erop aan kwam, zijn mening wel duidelijk liet horen. Wij wensen Zwaantje, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Bestuur Hesseler Fietsers

Haantjes gedrag en op dood spoor!

Met een vrij uitgedunde groep (in figuurlijke zin) gingen Iede en ik vandaag op route. Aanvankelijk nog bewolkt, maar al snel kwam het zonnetje erbij. We reden van Oosterhesselen over het zand naar Meppen en van daar binnendoor naar Witteveen, Orvelte en Westerbork. Langs het motorcrossterrein probeerden we een nieuwe route. Even dachten we dat we op dood spoor zaten, maar dat viel mee. Halverwege Westerbork-Beilen kwamen we op de oude weg uit.

We hielden het tempo op een redelijk niveau, zonder haantjes gedrag. Dat gedrag lieten we vandaag over aan een echte haan.

Door Lievingerveld, via Holthe, kwamen we door het Terhorsterzand. Altijd leuk.

Aanvankelijk hadden we de Bospub als doel, maar de behoefte aan koffie konden we niet meer zolang uitstellen. In mijn hoofd zat nog wel Rikkies. Een mooi adres tussen Smalbroek en Spier. En dat werd het dus.

We bestelden koffie, met een chocoladetaartje, vanille-ijs, slagroom en advocaat. Dat was alles met mekaar vrij ‘machtig’.

Zo ‘machtig’ dat de lokale haan al vrij snel bij ons kwam. Waarschijnlijk had deze slimmerik al direct in de gaten dat wij het koekje bij de koffie zouden laten voor wat het was. Een schooiende haan die uit je hand eet. Het enigszins ‘vette’ koekje ging er ook figuurlijk in als koek. Of dat tot buikpijn bij vriend haan zou leiden, hebben we niet afgewacht. Maar hij zal wel wat gewend zijn.

Bij Rikkies hebben ze dus ook prachtige biertjes. Allemaal speciaalbier uit Beilen. Om maar wat te noemen:

Guitige Gretha, Charmante Chantal, Hitsige Hennie, Wulpse Wilma, Blozende Betty!

Voldaan fietsten we verder en doken bij Spier gelijk achterlangs het veld in. Wanneer je zoekt naar nieuwe wegen, kun je ook verdwalen. We kwamen op dood spoor. Maar, langs een sloot, via een schouwpad en door het bouwland, kwamen weer in de bewoonde wereld. Natuurlijk zijn we niet voor 1 gat te vangen en zijn we toch weer haantjes. Via het erf van een boer en de achteringang van de camping zaten we weer op koers. De weg tussen Spier en Wijster is bekend terrein. Binnendoor richting Drijber. Nog even de koeien op het Mantingerzand op de foto en toen naar huis. En ook daar heb je soms mooie en kleurrijke vogels. Twee groene spechten huizen al een tijdje bij ons in de buurt.

Wat een prachtig fietsweer en wat een avontuurlijk tochtje. En wat een omgeving. Goed om je dat af en toe te realiseren.

Jan Zwiers

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD