De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Franse Alpen 2017

De Hesseler Fietsers

Fietsvakantie van de Hesseler Fietsers in de Franse Alpen van 1 tot 9 juli 2017.

Eén keer in de twee jaar organiseert de Hesseler Fietsers een fietsvakantie in het buitenland. Waren we twee jaar geleden in Italië om de Stelvio te beklimmen dit jaar is gekozen voor een fietsvakantie in het Franse hooggebergte in de plaats Guillestre. De organisatie was in handen van Roelof Jeuring en Okko Dekker. Zij hadden voor die week een ambitieus fietsprogramma opgesteld met voor elke dag een prachtige route in de omgeving van Guillestre. Guillestre ligt midden in een hoog berggebied met verschillende bekende bergcols in de nabijheid. Zoals Col de Vars, Col de Izoard, Col de Bonette, Col de Risoul en Col de Agnel. De hoogte van deze bergreuzen varieert van 1870  meter tot 2770 meter met een gemiddelde afstand van 20 tot 25 kilometer. Er was dan ook voor iedereen voldoende uitdaging om flink van wat hoogte meters te maken. Dit was dan ook wel even iets anders dan de viaducten in onze eigen omgeving.

Deelnemers waren:

Roelof Jeuring, Okko Dekker, Rinze Lenstra, Rudie Hilbrands, Rinus Hilbrands, Homme Prins, Rinie Meppelink, Ike Hylkema, Gert Hammink, Lammert Jutstra, Hans Hornstra en Marga Rouwhorst, Hendrik de Jonge en Truus Swemmer en onze gastfietser Jan Jutstra

Twee leden van de Hesseler Fietsers (Hendrik en Hans) waren met de caravan al week eerder op de camping aangekomen om het terrein te verkennen. De rest arriveerde zaterdagavond 1 juli op de camping. Zij waren ’s morgens vroeg uit Oosterhesselen vertrokken in een busje met een aanhanger voor de fietsen. De totale afstand van Oosterhesselen naar Guillestre bedraagt 1200 km. Het was een lange reis in één dag maar dat was snel weer vergeten. Voor het verblijf op de camping waren 3 kant en klare tenten beschikbaar.

Na het gezamenlijke ontbijt zijn we zondagmorgen gestart met een zogenaamd rustig rondje Embrun in totaal 49 km met een hoogte van 1207 meter. De bedoeling was om even in het ritme te komen en te wennen aan de hoogte. Maar het werd ons al snel duidelijk dat we de komende dagen te maken kregen met behoorlijke hoogteverschillen. Vooral in het begin kregen we beklimmingen met een gemiddelde stijging van 10 ậ 12%. Voor velen van ons was dat wel even wennen. Maar het was onderweg ook genieten van de prachtige omgeving van Embrun. Als toegift stond de beklimming van de Col Risoul nog op het programma met afstand van 30 km naar een hoogte van 1870 meter. Een aantal fanatieke fietsers hebben dit nog gereden terwijl de rest het voor die dag wel welletjes vond en de voorkeur gaf aan een duik in het zwembad. Voor deze avond hadden Marga en Truus macaroni gekookt en hebben we gezamenlijk gegeten op de camping.

Maandag stond ons de beklimming van de Izoard te wachten met een afstand van 66 km en een hoogte van 2360 m. De indrukwekkende Col uit de Tour de France. De eerste 10 km vanuit Guillestre ging geleidelijk omhoog. Daarna begon het serieuze werk met de beklimming van de Izoard. Het begon direct stijl terwijl het vals plat leek bedroeg het stijgingspercentage maar liefst 12%.  Geen enkele bocht maar steil omhoog. Hier werd het mentale gestel van de fietsers zwaar op de proef gesteld. Daarna werd het weer wat vlakker met verschillende haarspeldbochten. Om te fietsen veel prettiger. Met het stijgen van de berg werd de omgeving steeds kaler met prachtige uitzichten. Na een beklimming van 20 km kwam iedereen uiteindelijk aan de top van de berg. Bovenop de berg hebben we uiteraard even geposeerd voor het monument van de Izoard. Daarna zijn we dezelfde weg weer terug gereden naar de camping.

Op dinsdag was het rustig uitfietsen met een afstand van 60 km. De route vanaf de camping liep door een indrukwekkende kloof de Gorges du Guil met verschillende nauwe tunneltjes en langs hoge rotswanden. Na de beklimming van de vorige dag was dit heerlijk fietsen. Uiteindelijk na 30 km kwamen we uit in een prachtig natuurgebied Vallée du Haut Guil. Op de terugweg hebben in het skidorp Abriés heerlijke soep gegeten.

Op woensdag hadden we de Koningsrit naar de Col de La Bonette met een totale hoogte van 2800 meter, maar daarvoor moest eerst de Col de Vars met een hoogte van 2129 meter worden beklommen. Een totale afstand van 148 km met in totaal 4293 hoogtemeters. De Col de la Bonette is een echte kuitenbijter. Vooral aan het begin van de top is de berg extreem stijl. Een echte uitdaging voor de fanatieke fietsers. Dat bleek achteraf ook wel dat voor sommige fietsers de afstand net iets te ver was. Niet alleen de beklimming maar ook de hoogte en de ijle lucht maken het extra moeilijk. Voor de gestrande fietsers was Gert met de bus beschikbaar om hen op te halen. Van de 13 fietsers hebben 7 fietsers de tocht volbracht. Voor enkelen met “de dood of de gladiolen” maar een top prestatie.

Om een beetje bij te komen van de inspanningen van de vorige dag hebben we op donderdag gekozen voor een minder zware route. Marga heeft deze dag ook meegefietst. Op deze dag hebben we in totaal 59 km gefietst naar een hoogte van 1480 meter. Terug op de camping hebben nog heerlijk gezwommen in het naast gelegen zwembad.

Vrijdag alweer de laatste fietsdag. Vandaag stond ons de beklimming van de Col Agnel naar een hoogte van 2747 meter te wachten. Een prachtige col op de grens met Italië. De beklimming ging geleidelijk omhoog met een stijgingspercentage met gemiddeld 9%. Boven aan de top lag nog sneeuw en was het behoorlijk koud. In de afdaling was het nog wel even opletten want de marmotten gebruiken het warme asfalt als een zonnebank. In het dorp halverwege de berg hebben we met elkaar nog wat gedronken en nagepraat over de mooie ervaring.

’s Avonds hebben we de week afgesloten met een heerlijk diner in het dorp Guillestre. Guillestre is een gezellig historisch oud dorp in de Alpen vlakbij onze camping. We kunnen terug zien op schitterende fietsweek met alle dagen zon en heldere blauwe lucht we hadden het niet beter kunnen treffen. Als groep hebben we elke dag flink gefietst maar we hebben het met elkaar ook erg gezellig gehad. Tenslotte hebben we Roelof en Okko bedankt voor de voortreffelijke organisatie van de fietsweek en zeker voor herhaling vatbaar.

Namens de Hesseler Fietsers

Hendrik de Jonge

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD