De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

Fietsweekend Hesseler Fietsers omgeving Winterswijk 2018

De Hesseler Fietsers

Fietsweekend Hesseler Fietsers omgeving Winterswijk.

De gebruikelijke 2 daagse fietstocht van de Hesseler Fieters was dit keer gepland op 25 en 26 augustus jl. Hoewel we de afgelopen weken prachtig weer hebben gehad was de weersvoorspelling voor dit weekend bar en boos. Veel regen en harde wind. Toen we vertrokken bij club café Deen regende het dan ook behoorlijk. In de regen hebben we de fietsen achter op de auto gezet richting Winterswijk. We waren met 12 fietsers. Ons onderkomen was een hotel in Winterswijk. Van daaruit gingen we 2 dagen fietsen. Onze wegkapitein Okko had in de omgeving 2 prachtige routes uitgezet. De rit naar Winterswijk verliep voorspoedig. Alleen beschikten de chauffeurs over verschillende navigatie systemen zodat de één wat vroeger bij het hotel was dan de ander. We hadden de fietskleding thuis alvast aan gedaan. Na de koffie in het hotel konden we direct van start. Het was inmiddels droog geworden met een waterig zonnetje. De route van de 1e dag ging langs de grensstreek van Winterswijk via Woold, De Heurne, Gendringen en Netterden. Onderweg kregen we nog een fikse regenbui over ons heen. Voor de koffiestop in Hoog Elten kregen we nog een aardig klimmetje voor de kiezen van 10%. Na een heerlijke lunch in het restaurant op de top van de berg konden we er weer tegenaan. Het tweede deel van de route ging via Stokkum, ’s Heerenberg, Lengel, Azewijn, Silvolde en Bredevoort naar Winterswijk. In totaal hebben we de eerste dag 103 km gefietst. We waren onderweg behoorlijk vies geworden. Tijdens de tocht waren de boeren druk bezig de maïsoogst binnen te halen. De wegen waren door de regen erg modderig met veel klei. Zowel aan de fietsen als aan onszelf was een wasbeurt goed besteed. Na een lekkere douche en een lekker glas bier konden we aan het diner. In het hotel was het druk want er was Volksfeest in Winterswijk. Zelfs het menu stond in het teken van het volksfeest. Na het diner zijn we met elkaar naar de kermis en de muziekbands op de verschillende podia in het centrum geweest. Het was daar een gezellig feest met een grote kermis. Na terugkeer uit het centrum hebben we met elkaar in het Hotel nog wat bier gedronken en daarna naar bed.

De volgende ochtend scheen de zon en het was prachtige weer. Voor de tweede dag stond een tocht in Duitsland op het programma. We gingen de auto parkeren aan de A31 en daarna op fiets naar Coesfeld. In Coesfeld begon de Baumberge klimtocht die we de 2e dag zouden gaan rijden. We waren verrast door de prachtige omgeving en het heuvelachtige landschap. We reden over stille wegen die verboden waren voor autoverkeer. De omgeving lijkt veel op Zuid-Limburg maar de gezellige terrasjes ontbraken. Het heuvellandschap betekende dat er regelmatig geklommen moest worden. Okko had wel aangegeven dat de stijgingspercentages zich beperkten tot plm. 10%. Dat bleek toch een beetje meer te zijn, want we kwamen onderweg heuvels tegen van 16%. Hier had niet iedereen op gerekend zodat er soms gewandeld moest worden. Op de helft van de route hebben we met elkaar koffie gedronken. In de tweede helft van de tocht was het wat gemakkelijker fietsen. Als je omhoog gaat ga je ook keer weer naar beneden. In Coesfeld hebben we op een terras nog wat gedronken voordat we weer terug gingen naar de parkeerplaats aan de A31. We hebben genoten van prachtige fietsdag en mooie route zo dicht bij huis. In totaal hebben we die dag 109 km gefietst. We waren tegen half zes weer thuis. ‘Avonds hebben we met elkaar bij club café gegeten en op deze manier een gezellig fietsweekend afgesloten met prachtige afwisselende routes in de omgeving van Winterswijk.

Deelnemers aan de 2 daagse waren: Okko Dekker, Berend Zwiers, Jannes Heinhuis, Rinze Lenstra, Gert Hammink, Ike  Hylkema, Peter Modderkolk, Roelof Jeuring, Hendrik de Jonge, Freek Scheffer, Henk van Veen en Hans Hornstra.

Hendrik de Jonge.

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD