De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

De Hesseler Fietsers in de Sportblazer 20-5-2023

De Hesseler Fietsers

Tied tekort.

De maand mei is een drukke maand. Feestdagen, familiefeestjes, uitjes met vrienden, etc. Voor je het weet is het weer tijd om kopie aan te leveren voor de sportblazer. Gelukkig herinnert Geertje je er in een mail aan dat de kopie weer ingeleverd moet worden, maar ja: Waar vind je de tijd om er eens goed voor te gaan zitten? Als je deze tijd dan gevonden denkt te hebben rijst nog de vraag: Waar zal ik het eens over hebben? Zeker als je zelf een tijdje door allerlei drukte niet veel hebt gefietst ontbreken de anecdotes. Gelukkig is er altijd nog de wekelijkse blog van Jan Zwiers op Facebook waarnaar teruggegrepen kan worden. In deze Sportblazer maak ik hier dan ook dankbaar gebruik van met liefst twee bijdrages van Jan.

Nu is het niet zo dat er helemaal niets te melden is. Als bestuur zijn we op dit moment namelijk druk bezig om de aflopende sponsorcontracten te verlengen. We zijn erg blij met onze huidige sponsoren en hopen daarom de samenwerking met hen te kunnen voortzetten in de komende jaren. De eerste aanzetten hiertoe zijn inmiddels gezet.

Ook vermeldenswaardig is de Boomverzorging Drenthe-Bert Stadman Makelaardij Gravel Ride die we op 4 juni voor de tweede keer organiseren. De editie van vorig jaar was een groot succes met een heuse Barista Koffiebus op de pauzeplek. Ook dit jaar gaan we hier weer gebruik van maken waarbij we het succes van vorig jaar hopen te overtreffen. Veel zal daarbij afhangen van de weergoden die we niet in de hand hebben maar de meeste regen zal nu toch wel gevallen zijn……….

Henk van Veen

Snel even een rondje en tegenstribbelende hamstring! 

Met FC Emmen – FC Twente (0-3) werd vandaag om 12.15 uur gestart. Maar het fietsen op de ATB moet doorgaan. Een aantal bikers vonden ruimte op de zaterdag en een enkeling deert het voetbal niet. Sommigen doen ‘een eigen rondje’, met andere woorden, alleen en tijd en route aan jezelf. Totale versplintering. Samen met Michel Lanjouw vroeg gestart. Om 7.45 uur op het fietsie! (Vraagje: waarom is’t ‘de fiets en het fietsie). 

Bij de start zei ik nog: ‘niet te snel, want ik heb geen goeie benen’. ‘Je kent me toch’, zei Michel. 😉😜

Het werd racen dus! Een stukje route Noord-Sleen en daarna richting Exloo via De Kiel en schelpenpad richting Eesergroen. Geen koffie dit keer, maar vanuit Exloo richting Valthe. Door met de route in het Valtherbos, nadat we bij Hunebed D35 een drinkstop hadden. 

We kruisten terloops de loopgroep de Klijnstraat uit Klijndijk. We groetten elkaar natuurlijk vriendelijk. Doen we altijd, maar er waren dit keer bekenden onder de dames! 

Bij het afbuigen van de route richting Emmermeer, sloeg het nootlot toe. Michel klapte ongelukkig met zijn achterwiel op een grote tak. De gevolgen waren desastreus voor de fiets. Velg achterwiel aan gort. Dat betekende na een telefoontje met het thuisfront, een ongewenste taxi richting Hessel’n. 

Alleen verder dan maar met wind in de rug. D’r an en gas d’r op. Een gemiddelde van 25 km/uur en deels onverhard is top. 

Bij thuiskomst snel douchen, koffie en een broodje. En weer dóóórrr! 

Een rustige zit in het stadion van FC Emmen kwam goed uit. Het fluitsignaal voor de pauze kwam desondanks te vroeg. Bij een poging over de rij met stoeltjes heen te stappen schoot de kramp in de hamstring. Tja en dan moet je rekken. Dat levert van bekenden om je heen heerlijke commentaren op. Daarnaast vreemde blikken en fronsende wenkbrauwen van onbekende  supporters. Je voelt je toch wat opgelaten. Maar goed, keuze heb je niet. 

Een biertje bleek daarna de beste medicijn! 😀🍺

Nu maar weer ‘bankzaken’! 

Sportvoeding, waar doe je goed aan? 

We hadden het vandaag over sportvoeding. Waar doe je goed aan? Voor ons geldt feitelijk eerder, wat vinden we lekker?🤪

Het begon vandaag met de kleur van de sportdrank in de verschillende bidons. Soms relatief kleurloos en soms fluorescerend roze. De één heeft water met een smaakje, de ander een mix met bruistabletten inclusief magnesium. 

Dat je moet opletten niet de bruistabletten van het kunstgebit in je bidon te doen geldt niet voor ons allemaal was de constatering. Ook zijn er gelletjes met cafeïne, niet te verwarren met codeïne, waar je tijdelijk beter van fietst. Van codeïne wordt je wat suf, wat voor een paar van ons misschien ook best goed is. 

Voor lange ritten neem ik persoonlijk ook graag een paar kadetjes met droge worst mee. Maar, de koffiestop doet er bij ons pas echt toe. Ook vandaag werd er weer stevig uitgepakt. Cake, appelgebak met slagroom, appelgebak met slagroom en noten. Daarnaast laten we ook het koekje bij de koffie niet liggen. 

Voor het laatste deel van onze tochten hebben we ‘snelle suiker’ nodig. Fruitsleutels, colaflesjes van Haribo of geconcentreerde energie in een soort van ampullen. Gewoon opdrinken volstaat. Het aanleggen van een infuus of met een injectienaald inbrengen is niet nodig. Of het doping is weten we niet, maar het helpt wel. Guarana heet het spul. Je krijgt er geen trip van drie dagen van, want na goed een uurtje is het wel uitgewerkt. 

Uit alle beschouwingen blijkt dat we eigenlijk maar wat doen. Conclusies werden er verder niet getrokken. 

Wat blijft is dat we lekker gefietst hebben en toch weer een goeie 70 km, grotendeels onverhard, wegtrapten met een deel van eerdergenoemde hulpmiddelen. 

Wanneer je veel energie hebt, is er ook nog de rust om van ons mooie Drenthe te genieten, is de slotsom! 

Springen met de fiets! En bijbaan? 

De afgelopen week heeft het flink geregend. We waren met elkaar nieuwsgierig hoe de ATB routes er bij zouden liggen. Er waren inderdaad wat waterobstakels onderweg. Met een beetje gang zou je er overheen kunnen springen. Je moet dan wel weten hoe dat moet. Zelf beheers ik deze techniek kennelijk onvoldoende. Door alleen het voorwiel op te trekken kom je er bij grotere en diepere plassen niet schoon af. 😂🤪

Naar het schijnt is het de bedoeling dat je tegelijk met het optrekken van het voorwiel ook je knieën moet optrekken. Dan zou het achterwiel ook omhoog moeten gaan. 

We reden richting Ees, toen bij het ‘haventje’ van Eesergroen een mooie duurzame woning zagen staan. Een mooie eerste opdracht om in de verkoop te nemen voor startende ondernemer Makelaardij EHteO, als bijbaan natuurlijk. We hebben er maar vast wat foto’s van gemaakt om op Funda te zetten (zie foto’s) . Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen, althans dat zouden ze kunnen proberen. 

Dit unieke object moet nog wel getaxeerd worden. Gelukkig is er veel vraag naar grondgebonden  1 kamer appartementen. We verwachten veel belangstelling. 

Nadat we de route bij Exloo hadden opgepakt, die veel droger was dan route Noord-Sleen, zochten we tegen 11.00 uur onze koffiestop. Met een lekker tempo reden we daarna via het Valtherbos terug. Mooi op tijd voor een aantal die voetbal willen kijken en Moederdag gaan vieren.  

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD