De Hesseler Fietsers

Lidmaatschap

Kijk op onze aanmeldpagina voor meer informatie.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 55,- per jaar + eenmalig € 3,50 inschrijfkosten.

Aanmelden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Edit Template

De Hesseler Fietsers in de Sportblazer 17 maart 2024

De Hesseler Fietsers

Voorwoord

Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf hebben we zojuist de zelf georganiseerde Hesseler Voorjaarstocht achter de rug. Onder goede weersomstandigheden werd deze tocht verreden. “Wel wat veel wind”, aldus de reacties van enkele deelnemers maar verder alleen maar lof voor de mooie routes. Dit jaar voor het eerst geen gepijlde routes maar routes op GPS. Voor de deelnemersaantallen had dit geen gevolgen. Ruim 100 renners namen deel, waarvan de meesten de route van 120 kilometer richting Diever reden. Onze tocht is steeds meer in trek bij deelnemers uit verschillende omringende Provincies. De aanwezigheid van de VAM-berg in de routes speelt hier ongetwijfeld een rol in. Een geslaagde tocht dit jaar waarvoor dank aan diegenen die hier een bijdrage aan hebben geleverd.

De maand maart is ook altijd de maand waarin de jaarlijkse ledenvergadering wordt gehouden. Dit jaar waren 2 bestuursleden aftredend, Ranal Kregel en Gert Hammink. Ranal had zich herkiesbaar gesteld en werd voor een periode van 3 jaar herkozen. Gert, net 70 geworden, vond het na 6 jaar in het bestuur te hebben gezeten mooi geweest en stelde zich niet herkiesbaar. Met bloemen en een cadeaubon werd hij bedankt voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Gert zal zich op andere wijze nog wel blijven inzetten voor de club.

In elke wielerclub bestaan er discussies over de snelheid waarmee gereden wordt. Onze club is hierop geen uitzondering en dit bleek ook weer op onze ledenvergadering. Omdat we een club willen zijn waarbij iedereen zoveel mogelijk fietsplezier kan beleven werd besloten voortaan op de zaterdag- en zondagmorgen te gaan fietsen in 2 verschillende snelheidsgroepen. De bedoeling is om, bij voldoende belangstelling, ook op de zondagmorgen met een wat snellere groep op pad te gaan. Hopelijk kan dit eraan bijdragen dat wat jongere fietsliefhebbers zich bij onze vereniging aansluiten. Een oproep daarom aan diegenen die hierin geïnteresseerd zijn om zich bij ons te melden. Fiets gerust eens een keer vrijblijvend mee om kennis te maken.

Henk van Veen

Intervaltraining op woensdagavond
Goed nieuws: vanaf woensdag 3 april 2024 kan elke Hesseler Fietser op woensdagavond deelnemen aan onze intervaltraining op de wegfiets.

Ben je (nog) geen lid van de Hesseler Fietsers maar wil je eens komen kennismaken dan ben je ook van harte welkom om eens deel te nemen aan de woensdagavond training.  Graag van tevoren wel even contact opnemen met:
Joost (joostdirkson@gmail.com).


Wie, wat, wanneer?
Onder begeleiding van Joost Dirkson kan iedereen deelnemen: je traint altijd op
dat niveau dat bij jou als renner en je vorm van dat moment past. Echt
iedereen kan meedoen!
De training is een zogenaamde HIIT: High Intensity Interval Training.
Dat is rustig opwarmen en uitfietsen, met als kern van de training
korte, intensieve blokken die je op je eigen gewenste niveau uitvoert.
De vorm varieert per training.
We starten elke avond om 19.00 bij Deen, en zijn altijd voor het donker
weer terug bij Deen. De duur van de training varieert van 1 tot 2 uur.

Waarom intervaltraining met elkaar
Vooral omdat het lekker is om te sporten natuurlijk, en eens flink moe
te worden samen met je fietsmaten. En samen met anderen motiveert om net
dat stapje extra te doen of wel te komen trainen.
De meeste fietsers fietsen vooral veel op hetzelfde tempo en inspanningsniveau. Daar word je vooral moe van. Juist als je al redelijk getraind bent (en dat zijn we allemaal) gaat je niveau hierdoor niet
meer omhoog, zelfs eerder omlaag. Gepolariseerd trainen is de oplossing
hiervoor: wissel langdurige, rustige trainingen af met heel intensieve,
korte trainingen. Zelfs zonder die lange, rustige training zal je duurconditie verbeteren (of goed op peil blijven als je al topfit bent).
Zo geef je jezelf dus het perfecte excuus om op plezierig tempo die lange duurrit met elkaar te maken. Fietsen voor de lol!

Meer weten over dit soort trainingen
Online is heel veel informatie te vinden, bijvoorbeeld op Serieus trainen op de fiets doe je zo: Intervaltraining (bicycling.com) [1]

Vragen of opmerkingen? Bel, app of mail (joostdirkson@gmail.com) gerust naar de trainer. Zin in!–
Groet, Joost

Fiets’n kiek’n. 

Vandaag zelf niet actief gefietst maar fietsen gekeken. De Ronde van Drenthe startte in Beilen bij het gemeente-huis. Het is echter niet alleen de start. We ontvingen de organisatie en de vele genodigden. Uit de gemeente Hoogeveen en de gemeente Noordenveld komen traditioneel bussen. Zo’n 150 gasten komen lunchen, netwerken en gezellig zijn. Daarnaast vond de ploegenpresentatie plaats op het plein voor het gemeentehuis. De ploegen reden via de achteringang door de hal naar de voorkant. Onder applaus van de gasten en het toegestroomde publiek werden de rensters geïntroduceerd.

Het startpistool had aanvankelijk een weigering, maar schrok daarna van zichzelf en knalde toch. 😂😂😂😉

Na de start verplaatste het peloton zich richting Col du Vam voor 6 doorkomsten en 5 ronden van 29 km. Een ronde met veel kennis van zaken door de organisatie uitgezet. Ook het publiek had zich op de berg verzameld. 

Het parcours voerde de rensters over het hoogste punt van 63 meter. Vanaf maandag is dit deel ook voor het publiek open. Het levert prachtige beelden op. We mogen in Drenthe trots zijn op de mogelijkheden die Col du Vam biedt. Er volgde een spannende strijd, waarin het tempo per ronde werd opgevoerd. 

Met een uitgedund peloton denderden de rensters in de laatste ronde de berg op richting de finish. Lorena Wiebes bleek genadeloos in de sprint bergop. Ze won voor de 4e keer op rij. 

Voor zover mij bekend verliep deze ronde van Drenthe zonder noemenswaardige incidenten. Een compliment voor al die geweldige vrijwilligers en soms ook professionals. Dank ook aan onze Provincie Drenthe die altijd een onmisbare bijdrage levert in diverse opzichten. Fijn dat diverse collegeleden en gedeputeerde Henk Jumelet aanwezig waren. 

Drenthe blijft gaan voor Fietsprovincie van Nederland en dat kan met steun van inwoners, ondernemers, gemeenten en provincie. 

Geen hartslag voor mij boven de 160 vandaag, maar relaxed beleven van topsport door de dames in deze UCI world tour. 

Jan Zwiers

Recente Berichten

 • All Post
 • 2 Daagse
 • Alle club activiteiten
 • Alle evenementen
 • ATB
 • ATB tocht
 • BBQ
 • Clubtoertochten
 • Fietsen tegen Kanker
 • Foto's
 • Gravel ride
 • Jaarvergadering
 • Kilometer bokaal
 • Nieuws
 • Race
 • Routes
 • Sluitingsrit
 • Verslagen
 • Voorjaarstocht

Word lid!

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

Lid worden

Voordat je definitief lid wordt van onze vereniging, kun je vrijblijvend een aantal keren meefietsen. Ben je na deze introductie enthousiast geworden, schrijf je dan in!

© 2024 De Hesseler Fietsers

Created and powered by YMD