Wekelijkse fietstochten, -trainingen

Wekelijkse fietstochten, -trainingen

Het hele jaar wordt er door zowel de racefietsers als de ATB’ers gefietst.

Op zaterdagmorgen fietsen de racefietsers een tocht van ca. 100 kilometer. Hierbij bedraagt de gemiddelde snelheid doorgaans rond de 30 km/uur. Daarnaast is er op de zaterdagmorgen een groep racefietsers die een gemiddelde snelheid van rond de 27 km/uur aanhouden. Beide groepen vertrekken gelijktijdig.

Op de zondagmorgen wordt er door de racefietsers gefietst in een rustig tempo. De gemiddelde snelheid is dan ca. 26 km per uur en er wordt gefietst met voorrijders die het tempo bepalen. De afstand bedraagt meestal tussen de 60 en 70 kilometer.

Op de zondagmorgen wordt ook door de ATB’ers gefietst. Zij fietsen dan een tocht van ongeveer 70 kilometer.

Op de dinsdag en donderdag gaat ook een groep racefietsers op pad. Dit is een groep fietsers (meestal wat oudere leden) die om welke reden dan ook de tijd heeft om overdag te fietsen. Zij fietsen iedere keer een tocht van tussen de 60 en 70 kilometer. Hierbij wordt een gemiddelde snelheid van ongeveer 27 km/uur aangehouden. Wanneer er sprake is van sneeuw, ijs of andere slechte weersomstandigheden wordt in onderling overleg via de groepsapp wel eens een keertje overgeslagen.

Op woensdagavond is de trainingsavond voor de racefietsers. Dan wordt er hard gefietst.

Zowel de ATB’ers als de racefietsers vertrekken altijd bij café Deen.

Hieronder de vertrektijden van de verschillende categorieën.

 1 mei tot 1 oktober1 oktober tot 1 meiHele jaar
Dinsdag (Race)09.00 uur13.00 uur 
Woensdag (Race)19.00 uur  
Donderdag (Race)09.00 uur13.00 uur 
Zaterdag (Race)08.30 uur09.00 uur 
Zondag (Race)  09.30 uur
Zondag (ATB)  09.00 uur