De Hesseler Fietsers

Verslagen & Blogs

Blog van Jan Zwiers: Broeder tocht!

Broeder tocht!
Het is Pasen en dan heb je Paosen Zundag en Paosen Maandag. Eigenlijk twee zondagen. Best verwarrend voor ons fietscluppie. Want wanneer gaan we op pad op de ATB.
Het maakt niet zoveel uit, want ieder neemt zijn vrijheid daarin en dat weten we van elkaar.
Uiteindelijk waren we vandaag met z’n tweeën. Erik Z en Jan Z. Leuk natuurlijk om als broers dezelfde hobby te hebben en een tocht te maken. Beetje hetzelfde postuur en hetzelfde uithoudingsvermogen.
We besloten de auto te pakken en richting Appelscha te gaan. Van daaruit de blauwe route en via de verbindingsroute naar de groene route richting Diever. Zo pak je toch een kleine 50 km op een pittig parcours met veel heuveltjes op de macht en technische stukken. Uiteraard met oog voor de natuur. We zagen dat ook in het DrentsFrieseWold de letterzetter zijn sporen heeft nagelaten op voornamelijk dennenbomen.
Nog een klein stukje rode route en weer richting auto.
Mooie routes die je ook goed kunt pakken als training voor ’Veldslag om Norg’ begin september.
Een prettige broedertocht die weer wat conditie toevoegt.
Na een snelle douche op naar FC Emmen. Met een verdiende en soms bevochten 0-0 kan ik prima leven. Overigens niet met de prestatie van de scheidsrechter, die voor beide ploegen de meest irritante deelnemer aan deze wedstrijd was. Jammer, maar gelukkig niet alles bepalend voor de uitslag (Sorry voor deze kritische noot).
Maar uiteraard voor iedereen, ook de scheids,

Fijne zondag