De Hesseler Fietsers

Club Activiteiten

Jaarverslag

Oosterhesselen                                                                                                               22-4-2022

Jaarverslag 2021

Wat weer een raar / vervelend jaar, het Coronavirus zorgde voor veel onrust, zelf was ik soms de weg wel een beetje kwijt van wat er nu wel en niet was toegestaan, regels versoepelden en werden even later weer aangescherpt.

Het ziet er nu goed uit de beperkingen zijn afgeschaft en wat weer heerlijk om vanavond weer bij elkaar te zijn, onze vorige ledenvergadering was nog digitaal en nu weer met ons allen bij Deen.

Het samen fietsen waar het toch om te doen is hebben wij op volgens ons op de juiste wijze aanpakt en wel, volgens de op dat moment geldende regels tot uitvoering gebracht, soms vergde het wat creativiteit, maar het is gelukt.

De ATB groep de meeste zondagen met elkaar op pad, en van deze avonturen kan iedereen meegenieten omdat er elke keer een fantastisch verhaal inclusief foto’s op Facebook verschijnt, Jan vooral mee blijven doorgaan. Ook de race / weg fietsers hebben ook hun kilometers gemaakt op de zondag, dinsdag, donderdag en zaterdag. In de winter is er op zondag nog wel op de weg gefietst als het weer het toe liet en op de zaterdag is er een groep die de ATB ter voet nam en een eigen route fietsten.

De vereniging heeft er alles aangedaan om toch nog iets te organiseren binnen de dan geldende regels. Hieronder een kleine opsomming van wat er wel is doorgegaan, wat we hebben moeten annuleren hebben wij het maar niet meer over.

De Bos en Heide tocht, hier was de opkomst matig, terwijl je toch anders verwacht omdat het een van de weinige tochten was die doorging, maar de op dezelfde dag georganiseerde BBQ was er een geweldige opkomst en wat was het gezellig.

De ATB tocht in Oktober kon ook doorgaan, hier was de opkomst goed te noemen, en waren er complimenten van de deelnemers over de route en het uitzetten hiervan, een mooie route bedenken wordt wel steeds lastiger, omdat er steeds minder mag van Staatsbosbeheer.

De oudejaarstocht / oliebollentocht hoe je het ook noemen wilt, deze was ter vervanging van de sluitingsrit, een route op GPX voor de ATB en de weg met koffie en oliebollen in Nieuw Balinge.

De voorjaarstocht van dit jaar 2022 is ook al geweest en hier was de deelname voor een wegtocht goed te noemen.

De vooruitzichten voor komend jaar zien er goed uit, we mogen weer activiteiten organiseren zonder beperkingen en dat dan ook onze bedoeling, de corona is wat uit het nieuws verdwenen, helaas is daar iets anders voor in de plaats gekomen op nog geen 2000 km van ons bed woedt er in de Ukraine een verschrikkelijke oorlog, laten we met ons allen hopen dat hier spoedig een eind aan komt.

Hopelijk hebben wij op de volgende jaarvergadering alleen maar goede dingen te melden.

Roelof Jeuring

Secretaris Hesseler Fietsers

Financieel jaarverslag Hesseler Fietsers 2021

Ook 2021 was voor de Hesseler Fietsers voor de tweede keer op rij een bijzonder jaar.
Ook dit jaar weer door de coronacrisis.
Bijna het gehele jaar door konden we niet of maar beperkt in groepsverband fietsen.
Diverse activiteiten konden niet doorgaan, waaronder ook enkele tochten.
Zowel de ATB-Bert-Stadman-Boomverzorging-Drenthe tocht als de Voorjaarstocht konden vanwege de lock-down niet doorgaan.
Behalve dat het jammer is voor onze sponsoren, de club en de vrijwilligers, levert het financieel niets op voor de club
De Bos-en-Heide-tocht kende een matige deelname ca 35 deelnemers.
De Zantingh-Tweewieler-ATB-tocht daarentegen was echt een succes: ca 250 deelnemers.

De sponsoring van de club bleef ongewijzigd       :
Bert Stadman Makelaardij
Boomverzorging Drenthe
Hilbrands Installatietechniek en
Jan Zantingh Tweewielers.
Daarnaast deden we ook weer mee met de club-actie van de Rabo-bank. Dat leverde dit jaar €325 op.


Aan de uitgaven kant hadden we weinig kosten.
Twee toertochten gingen niet door.
De jaarvergadering vond online plaats en de uitreiking van de Km-bokaal vond ook niet plaats.
De barbecue was daarentegen een succes: veel deelname.
De meerdaagse kende een eendaagse uitvoering en verder hebben we een extra tocht op oudejaarsdag met oliebollen gehouden.

Al met al is de financiële situatie verbeterd.

De kascommissie, bestaande uit Jannes Heinhuis en Geert Engberts, heeft de boeken gecontroleerd en die in orde bevonden.
Tot slot wil ik de kascommissie bedanken voor de  kascontrole.

Ike Hylkema Penningmeester Hesseler Fietsers